Woensdag fruitdag

Wij delen samen met onze ouders de bezorgdheid om van onze kinderen gezonde volwassenen te maken. Een van de vele acties om hiertoe bij te dragen is onze ‘woensdag fruitdag’ actie. Hierdoor  hopen wij dat kinderen meer fruit gaan eten.

Gezondheidsopvoeding mag niet beperkt blijven tot een ‘lesje’ of een ‘spelletje’. Het is een levenshouding die best van jongs af wordt aangeleerd.
Wij vragen dan ook om minstens eenmaal per week (op woensdag) enkel fruit en een gezond drankje mee naar school te geven. Verder besteden wij zeer veel aandacht, via allerlei lessenpakketten, aan alle facetten die met gezondheid te maken hebben zoals tandjes poetsen, handjes wassen, neusje snuiten,  … voor de kleuters tot en met het leren neen zeggen tegen ‘vriendjes’ met minder goede bedoelingen, het bestuderen van de voedseldriehoek enz. in de lagere school.
Jaarlijks staat een gezamenlijk ontbijt voor gans de basisschool op het programma wat ook kadert in de niet aflatende aandacht voor een gezonde levensstijl.