Nieuwsbrief november 2015

Beste ouders,

September en oktober zijn weeral voorbij gevlogen, de herfstvakantie staat voor de deur. Buiten de dagelijkse bezigheden, die je in het agenda, kleuterschriftje of via de blogs kunt volgen, wil ik samen met u even terugblikken op deze eerste periode…

Het ouder- en grootouderfeest was ook dit jaar weer prachtig om naar te kijken. De kostuums, de muziek, een mooie verhaallijn om naar te luisteren,… Onze kleuters en juffen hebben het beste van zichzelf gegeven. Ook dank aan de mama’s die hielpen bij het maken van de verkleedkleren!

Halloween nadert. Dan kan een griezelshow niet ontbreken! Onze zesdejaars organiseerden woensdag een zing- en dansspektakel voor alle kinderen van de lagere school. De mediatheek zat vol heksen, skeletten, dracula’s,… die zich erg geamuseerd hebben samen. Voor de kleuters is zo’n show te eng, zij organiseerden hun eigen kleine griezelfeest. De leerlingen van 6A/B zetten zich ook in voor “het spel van de maand”. Ze spelen dit in een introductieweek elke dag met een ander leerjaar. Zo gaan kinderen tijdens de pauzes meer bewegen, zijn ze actief bezig en krijgen verveling en ruzie maken nog minder kans!

De gemeente Stabroek start op 27 november met een echte kindergemeenteraad! Van elke Stabroekse school mogen hierin 4 afgevaardigden zetelen (leerlingen uit het 5de en/of 6de leerjaar). Zij zullen voorstellen formuleren en in overleg gaan met de schepen van onderwijs, de burgemeester, de jeugdraad,… Er wordt gestreefd naar het verwezenlijken van 1 voorstel per schooljaar.

In het verlengde van dit nieuwe initiatief, gaan wij ook op school van start met een inspraakorgaan: de leerlingenraad. Elke klas van de lagere school mag een deelnemer afvaardigen. Deze wijzigt bij elk overleg. De leerlingenraad kwam vorige week voor het eerst samen en onze kinderen formuleerden alvast enkele goede suggesties: extra vuilnisbakken op het grasveld, op vrijdag muziek draaien tijdens de middagpauze,… Wordt vervolgd!

Minder goed nieuws is dat de aangekondigde schilderwerken van de omheining zijn stilgelegd wegens het wisselvallige weer en de bestelde vloer voor de kleuterschool om praktische redenen op een later tijdstip geplaatst zal worden.

Nog even een kleine herinnering: onze wafelverkoop loopt nog tot en met 19 november. Met de opbrengst voorzien we in nieuwe materialen voor onze leerlingen. Verkopen, en nadien smullen, is dus de boodschap :).

Verder hoop ik velen van u tegen te komen op ons familie ontbijt op zondag 15 november voor een gezellig samenzijn. Alvast dank aan het oudercomité voor deze realisatie!
Noteert u ook alvast dat de Sint langskomt op vrijdag 4 december.

Maar zo ver zijn we nog niet.
Vooreerst wens ik iedereen een prettige vakantieweek en hoop ik, samen met de leerkrachten, het schooljaar even prettig te kunnen voortzetten.

Met vriendelijke groeten,

E. Coekaerts