Nieuwsbrief

Bij de start van het nieuwe jaar horen uiteraard de allerbeste wensen. Het schoolteam van GO! basisschool De Stappe wenst jullie dan ook een fijn, gezond en kleurrijk 2017.We sloten 2016 af met enkele mooie momenten.

Zo was er de voorleesweek in november, waarbij onze oudste kinderen bij de jongsten gingen voorlezen. Enkele juffen wisselden zelfs van klas om aan andere kindjes een verhaal te vertellen!

Deze activiteiten vielen samen met het schoolproject van “De tovenaar van Oz”. Iedereen van 2,5 tot 12 werd ondergedompeld in de wereld van Dorothy, Toto en haar vrienden. Elke klas beleefde een groot avontuur op weg naar de Smaragden stad. We leerden over: kleuren, gevoelens, delen van de bloem, dieren, weersvoorspellingen, techniekproefjes, … Tijdens de grote tentoonstelling kon je de gele pijlen volgen, het verhaal op de borden lezen en alle knutselwerken bewonderen. Wie de tentoonstelling bezocht, zal beamen dat het totaalpakket een prachtig werkstuk was!

In november stonden de deuren van onze klassen wagenwijd open om jullie te ontvangen voor het volgen van enkele lesjes. De open klas dag was een succes, jullie kwamen met vele nieuwsgierigen kijken! De kinderen en de juffen zijn dan meestal iets zenuwachtiger, maar door de gemoedelijke en gezellige sfeer ebt dat gevoel snel weg. Dank voor jullie interesse.

Sinterklaas kwam ook een kijkje nemen, weliswaar verstopt in een cadeauverpakking… De pieten hadden hem per ongeluk ingepakt! Gelukkig werd dit snel opgelost en kon de Sint bij alle kinderen dag komen zeggen.

Ook was er het kerstontbijt in de Vlindertuin; lekker gezellig smullen rond de kerstboom en voor elk kind een leuk cadeautje. De kleintjes vonden het alvast geweldig.

Verder wil ik jullie nog bedanken voor de uitmuntende verkoop van wafeltjes. De opbrengst wordt zorgvuldig bewaard door het oudercomité en zal integraal gebruikt worden voor de aankoop van nieuw educatief materiaal voor onze leerlingen.

Met vriendelijke groeten,

E. Coekaerts