Nieuwsbrief december 2015

We zijn deze tweede schoolperiode met goed nieuws gestart. Na de herfstvakantie konden wij een extra klasje in de Vlindertuin oprichten. Juf Kim is de klasjuf. Na kerst zullen er weer enkele kindjes instappen, waardoor ons kleinste kleuterblokje mooi blijft groeien met 3 volwaardige klassen.

Nog fijn nieuws is dat het tapijt in klas 3B verwijderd werd. Er ligt nu een mooie rubbertegel die veel makkelijker te onderhouden is. Gedaan dus met op de sokjes te lopen tijdens de les… Diezelfde rubbertegel zal, in de loop van 2016, ook in de zaaltjes van Vlindertuin en Duizendpoot gelegd worden.

Het ontbijt van het oudercomité was, net zoals vorig jaar, ook nu weer een voltreffer. Gezellig, lekker en een ruime keuze voor weinig geld! De opbrengst gaat integraal terug naar de kinderen in de vorm van leer- en spelmateriaal voor de klassen.

Het logement van de Sint was eveneens een hele belevenis. Hij parkeerde zijn caravan 2 weken lang op ons grasveld. Elke ochtend was er wel iets veranderd in of rond de logeerplaats. Erg spannend voor de kindjes! Het hoogtepunt was uiteraard de dag dat hij op bezoek kwam met de hulppieten. Eén van hen werd in een modern jasje gestoken; de kokspiet was naturel, zonder roet op het gezicht. Hij werkt dan ook in de Sinterklaaskeuken en moet niet door de schoorsteen…

Graag wens ik vele ouders (en kinderen) ook nogmaals te bedanken voor de grote verkoop van wafeltjes. Ook de inzamelactie van GSM’s begint goed te lopen. Deze eindigt op 25 januari. Als u dus een nieuw exemplaar onder de kerstboom krijgt, mag u het oude zeker nog binnenbrengen ?

Er was echter ook treurig nieuws in deze periode. Het verlies van Emma heeft vele ouders, kinderen en personeelsleden van de school diep geraakt. We zullen dit gemis nog lang ervaren en het verdriet zal altijd stilletjes blijven sluimeren. Bedankt voor alle steunbetuigingen en warme woorden die zowel Emma’s ouders, Tristan (broer Emma) en de school mochten ontvangen.

Tot slot wil ik u reeds uitnodigen op het carnavalsfeest van vrijdag 29 januari. Verkleden mag, maar is niet verplicht. De brief hierover volgt na de vakantie.

Namens het ganse schoolteam wens ik u een mooie Kerst en een prettig eindejaar toe. Geniet van de komende feestdagen en tot binnenkort!

Met vriendelijke groeten,

E. Coekaerts