Naschoolse opvang

Kleuterschool

De kindjes worden  opgevangen op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 15u30 tot 17u in de kleuterafdeling van de Vlindertuin. Daar kunnen zij in hun vertrouwde omgeving spelen.

Lagere school

De leerlingen worden opgevangen op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 15u30 tot 17u. Bij goed weer kunnen ze buiten spelen op het grasveld. Bij slecht weer worden ze opgevangen in de refter. Leerlingen hebben de mogelijkheid om hun huiswerk te maken. Controleren van het huiswerk en tekenen van de agenda blijft de verantwoordelijkheid van de ouders.

Wat na 17 uur?

Om 17 uur komen de begeleidsters van BKO de kindjes van de lagere én van de kleutertuin aan de schoolpoort afhalen: zij kunnen dan tot sluitingstijd op de BKO verblijven zoals voorheen. De kindjes van Bongo worden  naar Bongo gebracht om 16 uur.

Andere momenten

’s Morgens en op woensdagmiddag kan u ook gebruik maken van de BKO (of Bongo). Tijdens vakanties en op vrije dagen is de BKO (of Bongo) open voor onze kinderen.

Hoe betalen voor de opvang ?

De periode die de kinderen in BKO (of Bongo) doorbrengen, wordt daar betaald.

Voor de tijd die de kinderen na de lesuren in de school doorbrengen zullen wij dezelfde tarieven hanteren als de BKO maar moet wel in de school betaald worden. Dit wil zeggen:

- per begonnen half uur: 0,80 euro (te beginnen vanaf 15u30!)

- versnapering inbegrepen (tussen 16u en 16u30)

U ontvangt een fiscaal attest zoals bij de gemeentelijke opvang.

Indien er meerdere kinderen van één gezin opgevangen worden, geniet u van verminderd tarief, namelijk 0,64 euro per begonnen half uur.