Naschoolse opvang

Wij organiseren naschoolse opvang in onze eigen gebouwen, dit telkens op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Deze opvang is bedoeld voor alle kinderen van lagere en kleuterschool De Stappe.

Een kort woordje uitleg…

Alle kinderen worden in de mogelijkheid gesteld om tot 17 u op school te blijven. Deze opvang is betalend: € 0,78 per begonnen half uur (vieruurtje inbegrepen) met  fiscaal attest zoals bij de gemeentelijke opvang de Rakkertjes. Indien er meerdere kinderen van één gezin opgevangen worden, geniet u van verminderd tarief. Onze opvang begint om 15u30: dat wil zeggen dat iedereen vanaf dan dient te betalen en dus niet gratis op school kan blijven.

De kinderen van de lagere school kunnen hun huiswerk maken in een klaslokaal en nadien nog even buiten spelen. De kleuters kunnen spelen in een klasje van de Vlindertuin Kinderen die na 17u ook dienen opgevangen te worden, gaan onder begeleiding te voet naar de Rakkertjes. Op woensdag gaan de kinderen meteen naar de Rakkertjes en is er geen opvang op school voorzien. ’s Morgens, van 7u00 tot 8u00, voorziet de gemeente Stabroek eveneens opvangmogelijkheden bij de Rakkertjes. Vanaf 8u00 kunnen onze leerlingen terecht op school, in de overdekte speelzaal van de lagere school.

Wie over deze regeling nog vragen heeft kan steeds bij ons terecht op onderstaande gegevens.