• Inschrijven in De Stappe?

Kijk voor data en uren in de linkerkolom!

Communicatie met de school

De school e-mailt regelmatig updates en probeert op deze manier de ouders en de leerlingen te bereiken.

Indien u het e-mailadres do-not-reply@bs-destappe.be        aanmaakt als contactpersoon, dan zal de e-mail van de school niet meer als spam worden aanzien en in het       Postvak IN terecht komen.

Indien u zelf contact wil opnemen met de school, kan u mailen naar directie@bs-destappe.be

Welkom!

Wenst u meer specifieke informatie omtrent ons schoolgebeuren, klik dan verder door op een van de rubrieken hiernaast. U kan ook, geheel vrijblijvend, een afspraak maken via de contactgegevens op deze website; wij maken dan graag tijd voor u vrij om u persoonlijk te woord te staan.

Wat is dat corona-virus?

In bijlage vindt u een prentenboek dat u kan gebruiken om aan uw kinderen duidelijk te maken wat het Corona-virus eigenlijk is.

Acrobat fileclb vertelboek_de corona's.pdf (826KB)
WelkomWelkomWelkomWelkom

De kinderen en de leerkrachten van De Stappe bedanken iedereen die zorg draagt voor elkaar!

Hier vindt u nog meer foto's.
U hebt de poster ontvangen in uw mailbox. Laat de kinderen de poster versieren en hang hem op.
Foto's van het resultaat mag je altijd doorsturen naar secretariaat@bs-destappe.be.
Dan worden de foto's mee op de website gezet.

Dag lieve jongens en meisjes,

Ondertussen is het al even geleden dat we elkaar gezien hebben.

Wij missen jullie, hoor!

Hopelijk gaat alles goed met jullie en misschien missen jullie ons ook een klein beetje?

Via dit knopje kunnen jullie (en jullie ouders) enkele websites ontdekken waar je:

* naar een verhaal luistert

* zelf een verhaal leest

* enkele oefeningen maakt

* knutselideetjes vindt

* …

En nog veel meer!

Er staan ook enkele tips voor mama en papa bij.

We hebben gehoord dat jullie thuis goed meehelpen en al flink hebben geoefend!

We zijn trots op jullie!

Dikke virtuele knuffel van alle juffen en meesters

Geen lessen - Enkel noodopvang

- De schoolbus zal niet rijden tot aan de paasvakantie.
- De betalende opvang op school van 7u30 tot 8u en van 15u30 tot 17u blijft behouden.
- Tussen 8u en 15u15 noodopvang op school mogelijk.
Alle lessen worden geschorst maar we behouden een minimumbezetting voor de kinderen die niet opgevangen kunnen worden. Indien u opvang kan voorzien (niet de grootouders die tot de risicogroep behoren) raden we u aan dit te doen voor de gezondheid van alle kinderen.
- De buitenschoolse kinderopvang blijft voorlopig geopend. Voor verdere vragen kan u terecht bij 'De Rakkertjes'.

Deze maatregelen gaan in op maandag 16 maart en duurt t.e.m. 19 april 2020.
Gedurende deze periode worden er geen aanwezigheden geregistreerd.

Voor verdere richtlijnen na de paasvakantie betreffende de gehele schoolorganisatie zullen we u per mail op de hoogte houden.

Onze krachtlijnen

Groene, actieve school met mooie en ruime lokalen + 3 speelplaatsen en 2 gras-
velden in een rustige omgeving

Taalinitiatie Frans vanaf de 3de kleuterklas (met handpoppen Pistache en Vanille)

Sterk verkeersbeleid, met aandacht voor verkeersveiligheid en voetgangers- en fietsvaardigheid

Specifieke website voor elke klas boordevol artikels, foto’s en interessante links

Begeleidende activiteiten en voorbereiding op doorstroom kinderdagverblijf Bongo -> instapklas 3de kleuterklas -> 1ste leerjaar

Middagslaapje voor de allerkleinsten

Ik kies voor GO! De Stappe, dynamische en verkeersactieve school!

WelkomWelkom

tumblr hit counter